Vrlo mali broj ljudi zna da smo u Boljevcu osnovali klub u nadvlačanju konopca koji se zove : Tug of war "black joker". Osnovali smo ga 14.09.2009 god, ja i Milanče iz kladionice. Možemo da se pohvalimo da smo drugi na tabeli od 5 ekipa kojih trenutno ima u Srbiji.
A kao vrhunac svakog sporta i sportiste, a Boga mi i san, je to da smo dali dva člana našeg kluba za reprezentaciju srbije na svetskom prvenstvu u Italiji !
Svetsko prvenstvo je bilo u Ćesenatiku ( Cesenatico ), dvadesetak kilometara od Riminija, u periodu od 25 do 28 februara.
Takmičili smo se u 2 kategorije i to od 640 kg i 680 kg.
25.02. i 26.02. bilo je svetsko klubsko prvenstvo, gde smo se mi takmičili u kategoriji od 680 kg, pod imenom J.F. Bilo je za nas to ogromno iskustvo gde smo videli kako i sa čime se to vuče u svetu. Ono kako mi nadvlačimo ovde kod nas i kako se to radi svugde gde je ovaj sport daleko stariji, blago rečeno nema veze. Od same opreme , podloge gde se nadvlači i tehnike, mi ostalo imamo sve. A to "sve" je volja !
Inače ovo je bio prvi nastup naše reprezentacije na bilo kom takmičenju. Ja sam prezadovoljan jer smo uvideli kako se radi i koje su sve tehnike u ovom sportu.
26.02. u 20 h bilo je svečano otvaranje prvenstva, gde su sve reprezentacije prodefilovale kao na olimpijskim igrama. Kakav je to bio osećaj

, inače tu su bile reprezentacije Engleske, Švajcarske, Kine, Škotske, Holandije, Irske, Japana, Severne Irske, Kineskog Tajpeja, Španije, Francuske, Italije i naravno Srbije.
Kada mi pošalju disk iz Bgd-a, postaviću slike i daći komentare.